Inimese toitumisharjumustele pannakse alus lapsepõlves. Ebapiisav, tasakaalustamata ja/või ühekülgne toitumine varases eas avaldab tervisele mõju kogu ülejäänud elu.
Uuringu „Toidujäätmete ja toidukao teke Eesti kodumajapidamistes ja toitlustusasutustes, 2014“ tulemused näitasid, et koolide toitlustamisel tekitatud toidujäätmetest moodustab suure osa toidukadu (74%). Toidukao tekke peamiseks põhjuseks lasteasutustes on laste poolt järgi jäetud toit ning toitlustamise lõpus alles jäänud valmistoit.
Tartumaa Omavalitsuste Liit koostöös Tartumaa toiduhariduse juhtgrupi ja EMÜ Mahekeskuse ning Tartu Biotehnoloogia Pargi eestvedamisel on meie koolil võimalus osaleda arenguprogrammis “Koolipere toidutargaks”, et tõsta õpilaste, kooli köögipersonali, õpetajate, juhtkonna ja lapsevanemate teadlikkust tervislikust toitumisest, toidujäätmete ja toidukao vältimise ja vähendamise võimalustest ning toiduhariduse olulisusest.
Projektitegevustega alustati 2024/2025õppeaastal. Käesoleval õppeaastal toimuvad jätkutegevused, milledest olulisim on ühises koostöös koolisöökla kujundamine hubaseks ja sööma kutsuvaks koolirestoraniks.
8. mail 2025a. toimus Melliste Koolis projekti kokkuvõttev seminar
31. oktoobril 2025a. toimus suur häkaton “Koolisööklast kooli restoks!” Kõrveküla koolis


